Lapset ja perheet

Seurakuntakodilla toimii päiväkerho. Päiväkerho on tarkoitettu 3-5 -vuotiaille lapsille. Tiistaisin kokoontuvat aamu- ja iltapäiväryhmät ja joka toinen torstai aamupäivä Pikkupuuhis. Kerhoissa leikitään, askarrellaan, pidetään hartaushetki, lauletaan, syödään omat eväät ja tehdään kaikkea kivaa. Lapsi- ja varhaisnuorisotyön toiminnasta vastaa lastenohjaaja Susanna Sieppi. Päiväkerhoon ilmoittaudutaan tästä.

Pikkupuuhikseen ilmoittaudutaan viestillä tai soittamalla Susannalle, kerho on ns. lisäkerho päiväkerhon 4- ja 5-vuotiaille. Pikkupuuhiksessa nimensä mukaisesti puuhaillaan erilaisia asioita, joskus ulkoillaan, musisoidaan enemmän tai pelaillaan ja askarrellaan. Seurakunta tarjoaa pienen välipalan tai se valmistetaan yhdessä lasten kanssa. Pieni hartaustuokio kuuluu myös osaksi ohjelmaa.

Päiväkerho on lasta varten, hänen kasvunsa ja oppimisensa pesäpaikka. Sen tehtävänä on tukea kodin kasvatustyötä.

Päiväkerhon perustana on kristillinen ihmiskäsitys. Lastenohjaaja kohtaa lapsen sekä ainutlaatuisena yksilönä että vertaisryhmän tärkeänä jäsenenä. Lapsi kaipaa kavereita ja kasvaa yhdessä toisten kanssa.

Hartaushetki on luonnollinen osa kerho-ohjelmaa ja se toteutetaan mm.kirkkovuoden aiheiden mukaisesti. Hiljaisuus ja pyhyys hoitaa lasta. Kauneus koskettaa. Hiljentyminen, rukous ja yhteinen laulu tuovat turvallisuutta ja jatkuvuutta yhteisiin kokoontumisiin.

Leikki on keskeistä päiväkerhossa. Lapsi oppii leikkimällä. Leikkitaidot kehittyvät ryhmässä. On hauskaa valita roolit, sopia leikinkulusta ja seikkailla kavereiden kanssa. Päiväkerho on monipuolista, lapsen kokonaiskehitystä tukevaa toimintaa. Kerhopäivä sisältää vapaata leikkiä ja ohjattua toimintaa, johon jokainen osallistuu kykyjensä mukaan. Toivomme, että kerholaisilla olisi sellainen vaatetus, ettei mahdollinen likaantuminen askartelussa haittaisi. Liukastumisen estämiseksi olisivat sisätossut/jarrusukat hyvät. Ulkoilusta pyrimme ilmoittamaan viestitse, jotta kaikilla olisi ulkoiluun sopiva vaatetus.