Virkatodistus

Virkatodistusta tarvitaan selvityksenä perhetiedoista erilaisiin tarkoituksiin, muun muassa perunkirjoitukseen, kuolleen henkilön pankkiasioiden hoitoon ja perinnönjakoon. Seurakunnat antavat jäsenistään virkatodistuksia, ja todistuksen voi saada myös mistä tahansa maistraatista, vanhat tiedot löytyvät vain seurakunnista.

Virkatodistukset tilataan 1.1.2022 alkaen Rovaniemen alueellisesta keskusrekisteristä, p. 016-3355200 (ma-pe 9-15), keskusrekisteri.rovaniemi@evl.fi. Yksityishenkilöt voivat tilata virkatodistuksen myös sähköisesti tästä. Organisaatiot (pankit, asianajotoimistot jne.) voivat tilata virkatodistuksen tästä linkistä.

Huomaathan, että virkatodistuksesta peritään Kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu.