Virkatodistus

Virkatodistusta tarvitaan selvityksenä perhetiedoista erilaisiin tarkoituksiin, muun muassa perunkirjoitukseen, kuolleen henkilön pankkiasioiden hoitoon ja perinnönjakoon. Seurakunnat antavat jäsenistään virkatodistuksia, ja todistuksen voi saada myös mistä tahansa maistraatista, vanhat tiedot löytyvät vain seurakunnista.

Voit tilata virkatodistuksen puhelimitse, kirjeitse, sähköpostin välityksellä tai asioimalla henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastossa. Virkatodistuksen voit tilata myös sähköisesti tästä. Huomaathan, että virkatodistuksesta peritään Kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu, ota myös huomioon, että meillä ei valitettavasti voi maksaa pankkikortilla.

Virkatodistusten hinnat

Virkatodistusten hinnat määräytyvät Kirkkohallituksen 21.3.2017 antaman päätöksen nro 125 mukaisesti seuraavasti:
Todistus on maksuton, kun se tulostetaan kirkon yhteisestä jäsentietojärjestelmästä ja koskee seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja, eli ns. elää -todistus.

Todistuksen hinta on 9 euroa, kun se tulostetaan jäsentietojärjestelmästä ja siinä on enemmän tietoa, kuin ns. elää-todistuksessa (puoliso, lapset, muutot ym.).

Todistuksen hinta on 9 euroa, kun siihen haetaan tietoa perhelehdistä, samaan hintaan voidaan hakea päähenkilön yksittäinen tieto myös kirjamuotoisista kirkonkirjoista.

Todistuksen hinta on 30 euroa, kun tiedot siihen haetaan kirjamuotoisista kirkonkirjoista. Jos saman sisältöisiä todistuksia tilataan kaksi tai useampi eri käyttötarkoituksiin, ensimmäisen hinta on 30 euroa ja seuraavat 9 euroa kappale.

Postitse toimitettavaan todistukseen lisätään toimituskuluja 5,50 euroa.