Piispantarkastus Muoniossa keväällä 2022

Piispanmessu ja yleinen piispantarkastus katsottavissa tästä linkistä 17.4.2022 saakka.

Piispa Jukka Keskitalo suorittaa piispantarkastuksen Muonion seurakunnassa huhtikuussa.

Piispantarkastuksilla on pitkä perinne kirkon historiassa ja tarkastukset ovat osa piispan kaitsentatehtävää.

Piispantarkastuksissa piispaa avustavat mm. pappisasessori, lääninrovasti, notaari sekä työyhteisökehittäjät. Piispan ja hänen avustajiensa vierailut antavat mahdollisuuden oman seurakunnan haasteiden, vahvuuksien ja kehittämistarpeiden yhteiselle arvioinnille. Yhteisissä neuvotteluissa käsitellään seurakunnan toiminnan painopisteitä, työn ja työyhteisön kehittämistä sekä hallintoa ja taloutta. Piispantarkastukseen sisältyvät työskentelyjaksot seurakunnan työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja seurakuntalaisten kanssa.

Hallinnon ja talouden tarkastus on pidetty 8.-9.2.2022 lääninrovasti Hanna Kuuselan, pappisasessori Mirva Aholan ja työyhteisökonsultti, hiippakuntasihteeri Saija Kronqvistin johdolla.

Piispan visitaatioviikonloppu, joka päättyy juhlamessuun ja varsinaiseen piispantarkastukseen, on 8.-10.4.2022.

Piispantarkastuksen ohjelma 8.-10.4.2022

Perjantaina 8.4.

Piispantarkastus alkaa kaikille avoimella tilaisuudella kirkossa klo 9. Se myös striimataan ja lähetetään seurakuntaradiossa 89,3 MHz. Sen jälkeen piispa seurueineen vierailee yhtenäiskoulussa ja Lappialla, kunnanvirastolla ja yrittäjien luona.

Lauantaina 9.4.

Aamupäivän työskentelyssä mukana ovat seurakunnan työntekijät, iltapäivällä joukkoon liittyvät myös seurakunnan luottamushenkilöt.

Klo 14.30 pidetään kirkossa Veisuja vuosien varrelta -yhteislaulutilaisuus. Laulamme ripariveisuja, ja juomme kahvit, joiden tuotto menee Yhteisvastuukeräykselle. Keräyksen tämänvuotinen tuotto kohdistuu nuorten tulevaisuustoivon ylläpitämiseen. (Tammikämpälle suunnitellun lumikenkäkirkon olemme peruneet.)

Sunnuntaina 10.4.

Klo 11 alkaa kirkossa piispanmessu, jota seuraa välittömästi yleinen piispantarkastus kirkossa. Nautimme siihen perään kirkkokahvit kirkossa, ja sen jälkeen on vielä lyhyt juhlahetki piispantarkastuksen päätökseksi. Messu striimataan ja lähetetään seurakuntaradiossa 89,3 MHz.

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo