Piispantarkastus Muoniossa keväällä 2022

Piispa Jukka Keskitalo suoritti piispantarkastuksen Muonion seurakunnassa huhtikuussa.

Piispantarkastuksilla on pitkä perinne kirkon historiassa ja tarkastukset ovat osa piispan kaitsentatehtävää.

Piispantarkastuksissa piispaa avustavat mm. pappisasessori, lääninrovasti, notaari sekä työyhteisökehittäjät. Piispan ja hänen avustajiensa vierailut antavat mahdollisuuden oman seurakunnan haasteiden, vahvuuksien ja kehittämistarpeiden yhteiselle arvioinnille. Yhteisissä neuvotteluissa käsitellään seurakunnan toiminnan painopisteitä, työn ja työyhteisön kehittämistä sekä hallintoa ja taloutta. Piispantarkastukseen sisältyvät työskentelyjaksot seurakunnan työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja seurakuntalaisten kanssa.

Hallinnon ja talouden tarkastus pidettiin 8.-9.2.2022 lääninrovasti Hanna Kuuselan, pappisasessori Mirva Aholan ja työyhteisökonsultti, hiippakuntasihteeri Saija Kronqvistin johdolla.

Piispan visitaatioviikonloppu, joka päättyi juhlamessuun ja varsinaiseen piispantarkastukseen, oli 8.-10.4.2022.

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo