Leirikirje

Muonion ja Enontekiön seurakuntien yhteinen ripari 7.-12.6.2021 Hetan kodalla

Tähän leirikirjeeseen on koottu tärkeää tietoa leirielämästä sekä siitä, mitä tarvitset leirille mukaan.

Ohjeet leirille tulon suhteen

Leirille tullaan vain terveenä.

Leiri alkaa Hetan kodalla (Ounastie 583) maanantaina 7.6. klo 10. Saapuminen leirille tapahtuu omin kyydein. Syö jotain ennen kuin lähdet, lounas on klo 12.

Leiri päättyy lauantaina 12.6. klo 11. Muoniolaiset suuntaavat suoraan Muonion kirkkoon, jossa pidämme lyhyen konfirmaatioharjoituksen. Tässäkin siirtymässä tarvitsemme huoltajien kuljetusapua.

Huom! Isoset tulevat leirille jo edeltävänä iltana.

Leirielämän periaatteet

Leirillä huomioidaan korona-ajan turvallisuus- ja hygieniaohjeet. Leiriolosuhteissa tosiasia on kuitenkin se, että jos yksi sairastaa nuhaa/noroa/koronaa/mitä tahansa tarttuvaa, sitten sairastavat monet muutkin. Tätä ei voida kokonaan välttää.

Muodostamme oman leirikuplan, jossa emme käytä maskeja. Suosittelemme, että leirillä ei vierailla. Jos leiriläiselle täytyy tuoda vaihtovaatetta tai muuta täydennystä, se toki onnistuu.

Vietämme leirillä ehtoollista päivittäin osana rippikouluamme. Ehtoolliselle osallistuminen on leiriläisille vapaaehtoista.

Sairastuminen leirillä

Jos leiriläisellä on syytä epäillä koronaoireita, otetaan yhteys paikalliseen terveydenhuoltoyksikköön, josta annetaan ohjeet testiin saapumista varten. Olemme toki yhteydessä myös huoltajiin.

Muun sairastamisen kohdalla edetään tilanteen mukaan. Usein on paras siirtyä sairastamaan kotiin.

Sairastuminen voi tarkoittaa myös sitä, että rippikoulu keskeytyy ja se jatketaan loppuun joskus myöhemmin. Silloin myös konfirmaatio luonnollisesti siirtyy. Vaihtoehdot jatkon suhteen ovat ne, että rippikoulun käy yksityisesti loppuun kesän aikana tai siirtää rippikoulun käymisen seuraavalle vuodelle.

Muista ottaa leirille mukaan

• aluslakana ja tyynyliina sekä valintasi mukaan pussilakana tai makuupussi
  • pyyhe, peseytymisvälineet ja muut hygieniatarvikkeet
  • riittävästi vaihtovaatteita, ollaan myös ulkona, muista uimapuku, villasukat tai sisätossut
  • henkilökohtaiset tavarat (myös särkylääkkeet yms.) – korvatulpista voi olla apua, jos olet herkkäuninen, etkä ole tottunut nukkumaan toisten kanssa samassa huoneessa
  • leirikortti asianmukaisesti täytettynä
  • voit ottaa mukaan myös oman soittimesi, joka soveltuu säestykseen ja tunnelman kohotukseen, seurakunnan puolesta mukana on kiippari, kitara ja jotain rahistimia
  • erityisajan erityisyys: Ota mukaan ns. leirikassi, eli joku kangaskassi tai vastaava, jossa kanniskelet työskentelyissä tarvitsemiasi tavaroita paikasta toiseen. Pakkaa kassiin penaalisi tai missä nyt tykkäät kyniäsi säilyttää. Pakkaa mukaan myös pieni käsidesi, joka on vain sinun käytössäsi. Leirikassisi tärkeimmän täytteen eli Raamatun saat seurakunnalta.

Et tarvitse

• mankkoja, kaiuttimia, tietokoneita, pelikoneita tai vastaavia - hyvä nyrkkisääntö on, että kaikki puhelinta suuremmat elektroniikkavempaimet jäävät kotiin
  • energiajuomia
  • päihdyttäviä aineita tai nikotiinituotteita

Rippikoululeiri on päihteetön ja savuton; emme myöskään käytä energiajuomia. Päihteiden käyttö aiheuttaa leiriläisen poistamisen leiriltä ja kotiin palauttamisen omin kustannuksin. Nikotiinituotteiden käytöstä olemme yhteydessä kotiin. Leirialueelta ei leirin aikana saa poistua. Myös majoitustiloista poistuminen hiljaisuuden aikana on turvallisuussyistä kielletty.

Leirikortti

Olet saanut leirikortin, täytä se ja ota mukaan leirille. Kortit kerätään leirin alussa ja niissä olevat tiedot ovat luottamuksellisia. Jos ruokavalioosi on tullut muutoksia sitten sen kun viimeksi olet niistä ilmoittanut, ole yhteydessä hyvissä ajoin Heikkiin tai Eltsiin.

Leiriläiset päivittävät leirikuulumisia seurakuntien nuorten Instagram-tileille enontekionsrknuoret ja muoniosrknt eli laittakaa seurantaan J

Puhelinpelisäännöt

Toimivat yhteydet ulkomaailmaan ovat tärkeitä ja joskus puhelinta voidaan tarvita riparin työskentelyissäkin. Puhelimen käyttö ei kuitenkaan saa olla haitaksi yhteisissä tilaisuuksissa eikä valvottaa yöllä. Jos ongelmaa ilmenee, puhelimet kerätään parkkiin ohjelmien ajaksi ja/tai yöksi.

Vakuutus

Leiriläiset on vakuutettu ryhmätapaturmavakuutuksella, joka kattaa leirillä tapahtuvista tapaturmista aiheutuneet kulut. Seurakunta ei vastaa leirille mukaan otetuista kännyköistä, silmälaseista, kameroista yms.

Konfirmaatio

Muoniolaisten konfirmaatio on sunnuntaina 13.6.2021 Muonion kirkossa, ja enontekiöläisten konfirmaatio sunnuntaina 5.9.2021 Hetan kirkossa. Ohjeet konfirmaatioihin tulevat erikseen.

Leirin ohjaajat

Vastaava ohjaaja nuorisotyönohjaaja Heikki Tourunen 040 162 3713