Täällä on taivas lähellä

Tuntureilla, metsissä ja kairoissa kulkija käy syvälle Luojan luomakunnan ihmeisiin. Mieli tyyntyy, ja sielu saa levätä Korkeimman suojassa. Luontokirkkoja järjestetään esimerkiksi ruska-aikaan Pakasaivossa ja keväthankien aikaan Särkitunturissa ja Pallaksella.

Lapin luonto tarjoaa huikeat puitteet myös vaikkapa vihkimiselle. Niin paikkakuntalaisia kuin turistejakin vihitään rannoilla, tuntureiden juurella tai laella - vain luovuus on rajana! Turistipappi kertoo mielellään lisää ja antaa vinkkejä avioliittoon aikoville.

Luontomaisema, puita, kalliota, syvä järvi
Pakasaivossa pidetään luontokirkkoja ruska-aikaan viikoittain. Kuvaaja Anu Toivonen.
Moottorikelkkoja tunturin huipulla
Kelkkakirkko Särkitunturissa, kuvaaja Seija Kittilä
Turistipappi

Instagram tunturilapinturistipappi

Tunturi-Lapin turistipappina työskentelen neljän kunnan ja neljän seurakunnan alueella: Enontekiöllä, Muoniossa, Kittilässä ja Kolarissa.

Useimmat yhteydenotot koskevat vihkimisiä. Lapin luonto tarjoaa sille huikeat puitteet, ja lähdenkin oikein mielelläni suunnitteluihin mukaan. Vihin keroilla, kuruissa ja laavuilla ympäri vuoden, ja aina välillä pistäydytään sisätiloissakin, Tunturi-Lapista kun löytyy tunnelmallisia kirkkoja ja kappeleita vaikka kuinka. Yhteyttä voi ottaa joko suoraan minuun tai sitten kyseiseen seurakuntaan.

Kauttani löytävät palvelupaikkansa myös vapaaehtoiset viikkopapit, jotka palvelevat ympärivuotisesti Ylläksellä ja Kilpisjärvellä kevään hiihtoviikkojen aikaan. Viikkopapit tunnistaa poluilla, mäessä ja laduilla helposti tunturipapin liivistä.