Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu koostuu ennakkojaksosta, leirijaksosta ja konfirmaatiosta.

1. Ennakkojakso, jossa tutustutaan seurakunnan toimintaan, ja toimitaan itse mukana

• Aloitus 12.12. klo 11 perhekirkossa
  • Jouluksi tulee kuvatehtävä wappiin

Kuten arvata saattaa, tulee rajoituksiin liittyviä muutoksia:

• ke 19.1. riparisimulaattori koulun jälkeen Pappilassa HUOM! SIIRRETÄÄN KEVÄÄMMÄLLE
  • to 3.2. klo 17 riparinuortenilta Pappilassa HUOM! SIIRRETÄÄN KEVÄÄMMÄLLE
  • su 6.2. Yhteisvastuukonsertti kirkossa klo 18 HUOM! SIIRRETÄÄN KEVÄÄMMÄLLE

Pyritään palaamaan alkuperäiseen aikatauluun

• ke 16.2. klo 17 messu kirkossa
  • to 17.3. klo 17 riparinuortenilta Pappilassa
  • la-su 26.-27.3. viikonloppuleiri Muotkavaarassa
  • pääsiäisen aikana käy itsenäisesti kirkossa ja raportoi
  • to 5.5. klo 17 riparinuortenilta Pappilassa
  • su 22.5. messu kirkossa klo 11

2. Leiri, yhdessä Enontekiön riparilaisten kanssa

• su-la 5.-11.6.2022 Kelotin rantamajoilla Leppäjärvessä

3. Konfirmaatio

• su 12.6.2022 klo 11 Muonion kirkossa

Joulunajan tehtävä:

Lue alla oleva joulun evankeliumi. Ota sen jälkeen kuva jostakin joulukoristeesta (kotoa, mummolasta, kylältä, kirkosta, hautausmaalta.. mistä tahdot), joka liittyy jotenkin tähän evankeliumiin. Lähetä kuva Anulle, vaikka wapissa 044-0215792, tai sähköpostiin anu.toivonen@evl.fi, ja kerro, mihin evankeliumin kohtaan kuvasi liittyy. Tee tehtävä loppiaiseen eli 6.1.2022 mennessä.

Jeesuksen syntymä (Luuk. 2:1-20, raamatunkäännöksenä on UT2020)

Niihin aikoihin keisari Augustus määräsi, että kaikkien maailman ihmisten piti ilmoittautua veronmaksajiksi. Näin laadittiin ensimmäinen veroluettelo Quiriniuksen hallitessa Syyriaa. Kaikki lähtivät omaan kotikaupunkiinsa ilmoittautumaan.

Myös Joosef lähti galilealaisesta Nasaretin kaupungista Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, koska hän oli Daavidin sukua. Matkalla oli mukana Maria, joka oli luvattu Joosefille vaimoksi ja joka oli raskaana. Kun he olivat perillä, synnytyksen aika tuli ja Maria synnytti eläinten suojassa pojan, esikoisensa. Hän kapaloi vauvan kankaaseen ja laski tämän lepäämään kaukaloon eläinten heinille, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Herran enkeli tuli heidän luokseen, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. He pelästyivät pahoin, mutta enkeli sanoi heille: »Älkää pelätkö. Minä ilmoitan teille suuren ilouutisen, joka koskee koko kansaa. Daavidin kaupungissa on tänään syntynyt teille Pelastaja. Hän on Kristus, Herra. Tunnistatte lapsen siitä, että hän makaa kankaaseen kapaloituna heinien päällä kaukalossa.» Äkkiä enkelin seuraksi ilmestyi valtava taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa:

»Kunnia korkeuksien Jumalalle

ja rauha maan päällä ihmisille,

joita hän rakastaa.»

Kun enkelit olivat palanneet taivaaseen, paimenet sanoivat toisilleen: »Lähdetään heti Betlehemiin katsomaan, mitä siellä on tapahtunut ja mistä Herra on meille ilmoittanut.» He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian, Joosefin ja vauvan, joka makasi kaukalossa heinien päällä. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu. Kaikki kuulijat olivat ihmeissään paimenien puheista, mutta Maria painoi kaiken sydämeensä ja yritti ymmärtää, miten asiat liittyivät toisiinsa.

Paimenet lähtivät takaisin kiittäen ja ylistäen Jumalaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli ollut juuri niin kuin heille oli sanottu.

KOTILÄKSY RIPPIKOULULAISEN VANHEMMILLE:

Mitä rippikoulussa mielestäsi tänä päivänä kannattaisi opettaa?

Tuumaa, ja laita viesti Anulle jouluun mennessä, tai jos haluat vastata nimettömästi, muonionseurakunta.fi/palaute