Rippikoulu

Vuoden 2021 rippikoulu alkaa 13.12.2020 Muonion kirkosta. Ilmoittautumiskirjeet postitetaan syysloman jälkeen lokakuussa.

Rippikoulumme ohjelma näyttää alustavasti tältä (ja päivittyy):

• Vauvasta vaariin -perhekirkko su 13.12., kirkon jälkeen pidetään ripari-infohetki
  • Aloitusripari 26.-28.3. Viikonloppuleiri päättyy palmusunnuntain perhemessuun Muonion kirkossa. Messu alkaa klo 11 ja kestää noin tunnin.

Leirijakso pidetään kesäkuussa 2021, ja konfirmaatio on Muonion kirkossa leirin perään.

--------------------------------------

Rippikoulu on matka ihmeiden äärelle. Elämä on ihmeellistä, sinä itse olet suuri ihme. Kristillisen uskomme ytimessä on Jumalan ihmeellinen rakkaus meitä ihmisiä kohtaan. Tätä kaikkea me ihmettelemme yhdessä.

Rippikoulumme koostuu ennakkojaksosta, leirijaksosta ja konfirmaatiosta. Ennakkojaksolla tutustumme seurakunnan toimintaan ja toimimme itse sujuvasti mukana. Ennakkojaksolla on myös viikonlopun mittainen aloitusripari. Varsinainen leirijakso on vuorossa kesällä, ja konfirmaatio sen perään.

Kuljemme riparimatkaa yhdessä ryhmässä, eli riparimme on passiton: riparipassia, johon keräisit läsnäolomerkintöjä, ei siis jaeta. Jos joudut olemaan poissa tapaamisesta, ota yhteyttä Anuun ja sovitaan, kuinka tapaaminen korvataan.

Vapaavalintaisesta tilaisuudesta lähetetään Anulle selfie tai muu kuva, jossa näkyy, että riparilainen on ollut paikalla, ja  kerrotaan missä ollaan ja mikä tilanne.

Terveisin rippikouluohjaajasi

Anu (044-021 5792) ja Eltsi (040-578 4176)

Turistipappi

Instagram tunturilapinturistipappi

Tunturi-Lapin turistipappina työskentelen neljän kunnan ja neljän seurakunnan alueella: Enontekiöllä, Muoniossa, Kittilässä ja Kolarissa.

Useimmat yhteydenotot koskevat vihkimisiä. Lapin luonto tarjoaa sille huikeat puitteet, ja lähdenkin oikein mielelläni suunnitteluihin mukaan. Vihin keroilla, kuruissa ja laavuilla ympäri vuoden, ja aina välillä pistäydytään sisätiloissakin, Tunturi-Lapista kun löytyy tunnelmallisia kirkkoja ja kappeleita vaikka kuinka. Yhteyttä voi ottaa joko suoraan minuun tai sitten kyseiseen seurakuntaan.

Kauttani löytävät palvelupaikkansa myös vapaaehtoiset viikkopapit, jotka palvelevat ympärivuotisesti Ylläksellä ja Kilpisjärvellä kevään hiihtoviikkojen aikaan. Viikkopapit tunnistaa poluilla, mäessä ja laduilla helposti tunturipapin liivistä.