Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu koostuu kolmesta osasta:

1. Seurakuntaan tutustuminen, ainakin tätä:

• Aloitus 11.12. klo 11 perhekirkossa
  • Käy kauneimmissa joululauluissa tai joulukirkossa ja raportoi ohjaajalle, ohjeet alla
    • Huom! Koulun joululaulutilaisuudesta ei saa riparimerkintää
  • Su 22.1. Jumalanpalvelus tutuksi ja ekaa kertaa ryhmänä ehtoolliselle, eli messu seurakuntakodilla
    • paikalle klo 10, messu alkaa klo 11 ja kestää n. tunnin
        • jos olit poissa 22.1., katso Enontekiön seurakunnan YouTubesta vastaava messu. Messun kuluessa kerrotaan, mistä messussa on kyse. Messu koostuu neljästä osasta, ja ne käydään läpi käyttämällä vertauskuvaa, että kuljemme asunnossa, jossa on 2 huonetta ja keittiö. Piirrä paperille tällainen kaksi huonetta ja keittiö, ja kerro sen avulla, miten messu etenee: mitä eri huoneissa tapahtuu ja mitä eri messun osissa tapahtuu. Lähetä kuva tai video tuotoksestasi Anulle 044-0215792, helmikuun loppuun mennessä.
  • To 9.2. riparinuortenilta Pappilassa klo 16
  • Ke 1.3. nuortenmessu seurakuntakodilla
    • paikalle klo 16.15, messu alkaa klo 17
  • Su 26.3. riparipäivä klo 11- n.16 seurakuntakodilla, eli messu klo 11, perään ruokaa ja rippikouluopetushommeleita
  • pääsiäisaikana eli palmusunnuntaista 2. pääsiäispäivään käy itsenäisesti kirkossa ja raportoi ohjaajalle
  • Su 7.5. kelttiläinen messu kirkossa klo 11
  • To 25.5. riparinuortenilta kirkossa klo 16, ”kehdosta hautaan”
  • Yhteisvastuukeräyksen ja diakonian osalta mietitään vielä
  • Pieni hautausmaakierros toukokuussa jos lumet lähtee ajoissa

2. Leiri

• su-la 4.-10.6.2022 Kelotin rantamajoilla Leppäjärvessä yhdessä Enontekiön riparilaisten kanssa

3. Konfirmaatio

• su 11.6.2022 klo 11 Muonion kirkossa

muonionseurakunta.fi/rippikoulu

Eltsi, 040 578 4176, elina.m.heikkila@evl.fi

Anu, 044 021 5792, anu.toivonen@evl.fi

OHJE ITSENÄISEEN OSALLISTUMISEEN (joulu ja pääsiäinen)

Ota tilaisuudesta selfie tai kuvaa lyhyt video, jossa itse näyt.

Kerro missä paikassa ja tilaisuudessa olet.

Kerro lisäksi vähintään kaksi havaintoasi. Ne voivat liittyä esimerkiksi tilaisuuden kulkuun, tunnelmaan, tapahtumiin, läsnäolijoihin, musiikkiin, tai johonkin, mikä kiinnitti huomiosi.

Lähetä selfie/video Eltsille, puh. 040 578 4176 tai elina.m.heikkila@evl.fi, joulunajalta 6.1. mennessä ja pääsiäiseltä viim. 10.4.

Mitä rippikoulussa?

Rippikoulussa kastetut tuumailevat sitä, mitä on olla kristitty.

Keskustelemme, toimimme, luemme Raamattua, rukoilemme, laulamme, käymme ehtoollisella.

Rippikoulun käynyt

• voi tulla konfirmoitavaksi
  • voi mennä kirkossa naimisiin

Konfirmoitu saa

• tulla itsenäisesti ehtoolliselle
  • toimia kummina
  • osallistua seurakunnan päätöksentekoon

Järjestöriparilaiset

Muualle rippikoulunsa pääjaksolle menevät nuoret käyvät seurakuntaan tutustumisen jakson Muonion seurakunnassa erikseen saamiensa ohjeiden mukaan (linkki ohjeisiin).