Tietoa järjestöriparille meneville

Rippikoulu koostuu kolmesta jaksosta:

• seurakuntaan tutustumisen jaksosta
  • intensiivijaksosta (leiri- tai päivärippikoulumallinen)
  • konfirmaatiosta

Seurakuntaan tutustumisen jaksosta vastaa kotiseurakunta, ja intensiivijaksosta ja konfirmaatiosta se järjestö, jonka rippikouluun olet menossa.

Seurakuntaan tutustumista saat tehdä omatoimisesti näiden ohjeiden mukaan. Voit valita tilaisuudet itse, tai kulkea Muonion ripariryhmän kanssa samaa matkaa, aikataulun näet osoitteessa muonionseurakunta.fi/rippikoulu.

Olet saanut riparipassin, johon raportoit käynneistäsi.

Osallistut neljään jumalanpalvelukseen ja neljään muuhun tilaisuuteen. Kirjaa jokaisesta jumalanpalveluksesta ja tilaisuudesta vähintään kaksi havaintoa. Ne voivat liittyä esimerkiksi tilaisuuden kulkuun, tunnelmaan, tapahtumiin, läsnäolijoihin, musiikkiin, tai johonkin, mikä kiinnitti huomiosi.

Kirjaa havaintosi ja pyydä sen jälkeen työntekijältä allekirjoitus passiin.

Pyri olemaan tilaisuuksissa läsnä paikan päällä. Jos siitä tulee kevään edetessä vaikeaa tai mahdotonta esim. koronan tai muun syyn vuoksi, striimien ja tallenteiden seuraaminen on vaihtoehto. Silloin pyydä allekirjoitus passiin huoltajaltasi.

Joulun jumalanpalveluksen voit korvata katsomalla videoidun jouluhartauden seurakunnan kotisivuilta.

Jos paperinen riparipassi ei toimi kohdallasi lainkaan, voit tehdä saman kuvallisesti:

• Ota tilaisuudessa selfie työntekijän kanssa
  • Kirjoita kuvan yhteyteen ne vähintään kaksi havaintoasi.
  • Lähetä kuva Anulle wappiin 044-021 5792. Voit laittaa kuvat sitä mukaa kun käyt tilaisuuksissa, tai kaikki kerralla, viimeistään 30.5.2021. Saat postissa todistuksen siitä, että seurakuntajakso on suoritettu.

Turistipappi

Instagram tunturilapinturistipappi

Tunturi-Lapin turistipappina työskentelen neljän kunnan ja neljän seurakunnan alueella: Enontekiöllä, Muoniossa, Kittilässä ja Kolarissa.

Useimmat yhteydenotot koskevat vihkimisiä. Lapin luonto tarjoaa sille huikeat puitteet, ja lähdenkin oikein mielelläni suunnitteluihin mukaan. Vihin keroilla, kuruissa ja laavuilla ympäri vuoden, ja aina välillä pistäydytään sisätiloissakin, Tunturi-Lapista kun löytyy tunnelmallisia kirkkoja ja kappeleita vaikka kuinka. Yhteyttä voi ottaa joko suoraan minuun tai sitten kyseiseen seurakuntaan.

Kauttani löytävät palvelupaikkansa myös vapaaehtoiset viikkopapit, jotka palvelevat ympärivuotisesti Ylläksellä ja Kilpisjärvellä kevään hiihtoviikkojen aikaan. Viikkopapit tunnistaa poluilla, mäessä ja laduilla helposti tunturipapin liivistä.