Konfirmaatio Muonion kirkossa kesällä 2023 

Nuoret tulevat kirkkoon viimeistään klo 10.15. He pukeutuvat konfirmaatioalboihin, ja käymme vielä juhlan kulun yhteisesti läpi. Jos nuoret laulavat konfirmaatiolaulun, harjoittelemme sen.

Nuorille on varattu paikat kirkon etuosasta, muut kirkkon tulijat saavat valita paikkansa itse. Myös kummit saavat istua itse valitsemallaan paikalla.

Tule kirkkoon vain terveenä! Kokoontumisrajoituksia ei ole voimassa. Maskin käyttö on oman harkinnan varassa. 

Messu alkaa klo 11. 

Messu striimataan. Kuvaaminen keskittyy messun toimittajiin. Jos nuoret laulavat konfirmaatiolaulun, se näkyy striimissä. Nuorten siunaamista ja ehtoollisenviettoa ei kuvata.

Myös muu kuvaaminen on sallittua, tavalla joka kunnioittaa juhlan jumalanpalvelusluonnetta. Muistutamme, että nettiin ei saa laittaa luvatta kuvia tai videota toisista ihmisistä. 

Ehtoolliselle kutsutaan kaikki. Myös lapset voivat saada ehtoollista tai sitten heidät siunataan, toimimme vanhempien ohjeiden mukaan. Ehtoollisleipä on gluteeniton ja viini alkoholiton. 

Kummit 

Kummilla on konfirmaatiossa tärkeä tehtävä olla siunaamassa kummilastaan. Siunatessasi olet välittämässä suurinta hyvää: Jumalan rakkautta ja läsnäoloa.

Kummina olet tähän asti kantanut kummilastasi rukouksessa. Tehtäväsi ei pääty konfirmaatioon. Nuori tarvitsee elämäänsä rakkautta ja rukousta sekä aikuisia ihmisiä tueksi. Kummin tehtävä siis jatkuu, konfirmaatio on riemullinen välietappi tällä matkalla.

Nuorta siunaamaan tarvitaan ainakin yksi kummi, mutta tilaa on muillekin. Jos kummi on estynyt tulemasta, myös vanhempi, isovanhempi, oma isonen tai muu nuorelle läheinen ihminen voi siunaamisessa olla mukana.

Kummit kutsutaan alttarin eteen seisomaan oman kummilapsen taakse. Kun siunaajat tulevat kohdalle, kummi laittaa käden nuoren pään päälle yhdessä toisten siunaamiseen osallistuvien kanssa, lausuu nuoren nimen, ja voi liittyä siunaamisen sanoihin "Herramme Jeesuksen Kristuksen armo, Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon sinun kanssasi". Kummit jäävät paikalleen, kunnes kaikki nuoret on siunattu, ja sitten he saavat luvan palata paikalleen.

Tervetuloa luomaan yhteistä juhlaa! Tervetuloa myös ehtoolliselle!
 
 
 

Terveisin Anu, kummilapsesi rippipappi

 

Tämä teksti on päivitetty 23.8.2022