Tiedote kesää varten koronaviruspandemian johdosta, 8.5.2020

8.5.2020 21.57

Tiedote koronarajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta Muonion seurakunnassa, 8.5.2020

Hallitus on 4.5.2020 päättänyt siirtymisestä koronaepidemian hillinnän seuraavaan vaiheeseen. Julkisissa kokoontumisissa sovelletaan 1.6.2020 alkaen 50 hengen kokoontumisrajoitusta, ja tätä suositellaan toimintaohjeeksi myös seurakunnan tilaisuuksissa. Riskiryhmään kuuluvien suositellaan edelleen välttävän fyysisiä kontakteja ja käyttävän omaa harkintaa osallistumisessaan.

Seuraamme Muoniossa piispojen ohjeita, ja niiden mukaan kirkon jumalanpalveluksiin voi tulla paikalle 1.6.2020 alkaen. Jumalanpalveluksiin voi osallistua enintään 50 henkeä. Kesäkuun ajan jumalanpalvelukset Muoniossa ovat sanajumalanpalveluksia, ja messuihin siirrytään asteittain heinäkuun alusta lähtien.

Jumalanpalvelusten lähettäminen seurakuntaradion kautta jatkuu toistaiseksi, joten jumalanpalveluksiin voi osallistua myös taajuudella 89,3 MHz.

Kirkollisiin toimituksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua enintään 50 henkeä. Turvaetäisyyksiä ja huolellista hygieniaa tulee noudattaa silloinkin, ja sairaana pitää jäädä tilaisuudesta pois.

Muistotilaisuuksien osalta ohjeemme on yhä, että ne järjestettäisiin pienimuotoisesti, koska turvaetäisyyksien kannalta riittävän suurta tilaa on Muoniosta vaikea löytää suurimmalle sallitulle eli noin 50 hengen joukolle.

Muita seurakuntatilaisuuksia voidaan 1.6.2020 alkaen järjestää, henkilörajoitukset ja osallistujien turvallisuus huomioon ottaen. Tilaisuuksiin ja toimintaan voi osallistua enintään 50 henkilöä kerrallaan.

Leiritoiminta on suositeltu käynnistettäväksi vasta juhannuksen jälkeen, ja rippikoululeiri on Muoniossa suunniteltu pidettäväksi 27.7. alkaen. Konfirmaatiota on tarkoitus viettää 2.8. klo 11.

Aluehallintovirasto valmistelee tarkempaa ohjeistusta kesän ajaksi, ja se valmistuu toukokuun loppuun mennessä. Lisätietoja Aluehallintoviraston sivuilta https://www.avi.fi

Voimia näihin epävarmoihin mutta varovaisen toiveikkaisiin aikoihin tämän viikon raamatunluvusta: ”Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi.” (Jes. 54:10)

Anu Toivonen, seurakuntapastori

Piispojen ohjeistus seurakunnille kokoontumisrajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta (pdf)