Uutislistaukseen

Tiedote koronarajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta Muonion seurakunnassa, päivitys 22.5.2020

22.5.2020 11.59

Hallitus on 4.5.2020 päättänyt siirtymisestä koronaepidemian hillinnän seuraavaan vaiheeseen, jossa myös kokoontumisrajoituksia aletaan vaiheittain purkaa. Piispat ovat antaneet seurakuntien osalta ohjeita 19.5.2020.

Jumalanpalveluksiin voi tulla paikalle 1.6.2020 lähtien. Jumalanpalvelukset ovat alkuun sanajumalanpalveluksia, ja messuihin siirrytään asteittain.

Piispojen ohje on, että kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voi kesäkuun alusta lähtien osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina tilaan sopivaksi, 1–2 metrin turvavälein. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä.

Muonion kirkossa tämä tarkoittaa sitä, että enimmäisväkimäärä tilaisuudessa voi olla 120 henkeä. Tähän lukuun päädyimme, kun otimme joka toisen penkkirivin pois käytöstä, ja laskimme, montako ihmistä jäljelle jääneisiin penkkeihin mahtuu väljästi istumaan.

Muonion jumalanpalvelusten lähettäminen seurakuntaradion kautta jatkuu toistaiseksi, joten jumalanpalveluksiin voi osallistua myös taajuudella 89,3 MHz.

Kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia koskee valtioneuvoston linjaus 50 hengen osallistujamäärästä, koska ne, samoin kuin kirkollisen toimituksen jälkeen järjestettävät kaste- tai hääjuhlat tai muistotilaisuudet, ovat luonteeltaan yksityistilaisuuksia. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä.

Riskiryhmään kuuluville hallitus suosittelee edelleen fyysisten kontaktien välttämistä, ja osallistumista oman harkinnan mukaan. Turvaetäisyyksiä ja huolellista hygieniaa tulee noudattaa, ja sairaana pitää jäädä tilaisuudesta pois.

Myös muita seurakuntatilaisuuksia voidaan 1.6.2020 alkaen järjestää, henkilörajoitukset ja osallistujien turvallisuus huomioon ottaen.

Kirkkoherranvirastossa asioidaan toistaiseksi edelleen puhelimitse tai sähköpostilla, p. 0400 642 949, muonio@evl.fi

Leiritoiminta käynnistyy siten, että Muoniossa rippikoululeirille lähdetään 27.7., ja konfirmaatio on tarkoitus järjestää 2.8.

Aluehallintovirasto valmistelee tarkempaa ohjeistusta kesän ajaksi, ja se valmistuu toukokuun loppuun mennessä. Saamme sieltä lisätietoa ja ohjeita toiminnan turvallista järjestämistä varten.

Jumalalta saamme tulevaisuuden ja toivon, myös koronan keskellä!

Anu Toivonen, Muonion ja Enontekiön vs. kirkkoherra