Kirkon urut

Kanttorin viransijaisuus, hakuaikaa jatkettu

17.5.2022 11.19

Muonion seurakunnassa tarvitaan kanttorin viransijaista 3.12.2024 saakka, tai kunnes viranhaltija palaa työhönsä. Mitä aiemmin voi työssä aloittaa, sen parempi meille!

Muonion seurakunnan kanttorina toimit tehtävissä kaikenikäisten seurakuntalaisten kanssa. Jumalanpalveluselämä meillä on monipuolista. Messujen ja sanajumalanpalvelusten lisäksi meillä on säännöllisesti perhekirkkoja, joissa käytämme lasten virsikirjaa. Joskus messuissa on bändi, jossa kanttori on mukana. Vierailut lasten kerhoissa ja hartaudet ikäihmisten palveluyksiköissä kuuluvat säännöllisesti kanttorin työnkuvaan. Rippikoululeirille otamme kanttorin mielellään matkaan. Seurakunnan kuorotoiminnan, vaikka projektiluonteisenkin, nostaminen korona-ajan kuopasta olisi oikein mukavaa.

Muonion kanttorilla on lisäksi jumalanpalveluksia ja toimituksia säännöllisesti myös Enontekiön seurakunnassa, jossa ei omaa kanttoria olekaan. Jumalanpalvelukset ovat pääsääntöisesti Muoniossa klo 11 ja Enontekiöllä klo 14, jotta kanttori ehtii molempiin.

Muonion kanttori toimii myös Tunturi-Lapin turistityössä, ja osallistuu kuukausittain Äkäslompolon Pyhän Laurin kappelin sekä Levin Marian kappelin jumalanpalveluselämään. Kulkemista on työssä siksikin paljon, että mahdollisuus oman auton käyttöön ja ratissa viihtyminen ovat välttämättömyyksiä.

Muoniossa kanssasi ahertaa työhönsä lujasti sitoutunut, pieni ja mukava työntekijöiden joukko, yhteensä meitä on seitsemän. Naapuriseurakunnissa on sitten lisää työtovereita. Työtäsi tukee myös mahdollisuus viettää vapaa-aikaa huikeassa tunturiluonnossa, jonka keskellä elämme.

Meillä on C-virka, ja sijaiselle maksetaan kelpoisuuden mukaisesti enintään vaativuusryhmä 502:n mukaista kuukausipalkkaa, peruspalkka on 2474,71 €. Myös muodollisesti epäpätevät otetaan huomioon, mikäli heillä on viranhoitoon tarvittavat riittävät taidot. Noudatamme neljän kuukauden koeaikaa.

Lisätietoja olemme antamassa jälleen 1.8. alkaen, ja niitä antaa vt. kirkkoherra Anu Toivonen, 044 021 5792 tai anu.toivonen@evl.fi, ja tähän sähköpostiosoitteeseen toivomme myös hakemukset, 5.8.2022 klo 16 mennessä. Haastattelemme hakijat täällä Muoniossa 8.8.2022. Mikäli et pääse paikan päälle haastatteluun, toivomme, että kerrot osaamisestasi kahden videoidun soitto- ja laulunäytteen kautta, joista toinen saa ihan mielellään olla vaikka Nuoren seurakunnan veisuista tai Lasten virsikirjasta. Ole etukäteen yhteydessä siitä, kuinka toimitat näytteet.