Hei riparilainen ja kotiväki!

(3.6.2020)

Videolla ei ole sellaista infoa, jota ei lukisi alla, mutta koira siinä on :)

Sanotaanko nyt vaikka niin, että on ollut erikoinen kevät.

Rippikoulu on kuitenkin ollut käynnissä, ja heinäkuun lopulla olisi tarkoitus päästä lähtemään leirille, mikäli matkalla ei ilmene jotain uutta mutkaa. Leiriaika on siis 27.7.-1.8.

Nämä ohjeet katsovat kesää kohti, ja ne tulevat joka kotiin kirjallisena. Toivottavasti tästä löytyy vastauksia akuutteihin kysymyksiin, ja kysymällä saa toki lisää tietoa. Tilanne on altis muutoksille, mutta toistaiseksi menemme sillä tiedolla, mikä meillä on.

Ohjeet leirille tulon suhteen

Leirille tullaan vain terveenä.

Lähempänä leirin alkamisaikaa tulee postissa kotiin leirikirje, jossa on mukana lista siitä, mitä mukaan pakataan. Leirikirjeen mukana tulee leirikortti, johon huoltajat täyttävät leiriläisestä henkilö- ja terveystiedot. Leirikortti palautetaan leirille tullessa, ja tiedot ovat vain ohjaajien käytössä leirin ajan.

Leirielämän periaatteet

Leirin turvallisuussuunnitelma tehdään tätä koronatilannetta silmällä pitäen. Hyvää hygieniaa noudatetaan niin pitkälle kuin voidaan. Leirillä pyritään asumisen ja olemisen väljyyteen.

Leirillä ei voi vierailla. Ainoat päivittäin kulkevat ihmiset ovat ne, jotka vastaavat ruokahuollosta. Jos leiriläiselle täytyy tuoda vaihtovaatetta tai muuta täydennystä, niin nopeat pistäytymiset pihalla ovat mahdollisia.

Leiriolosuhteissa tosiasia on kuitenkin se, että jos yksi sairastaa nuhaa/noroa/koronaa/mitä tahansa tarttuvaa, sitten sairastavat monet muutkin. Tätä ei voida kokonaan välttää. Meillä on koko leiriporukan koko jo yksin yli 30 henkeä, eli kontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Sairastuminen leirillä

Jos leiriläisellä on syytä epäillä koronaoireita, tämänhetkinen ohjeistus on se, että otetaan heti yhteys paikalliseen terveydenhuoltoyksikköön, josta annetaan ohjeet testiin saapumista varten.

Leirin ohjaajat eivät voi terveyskeskuskäyntejä lähteä ajamaan, koska olemme vastuussa leiriläisten turvallisuudesta, ja siksi meidän täytyy pysyä leiripaikalla. Tämän vuoksi on tärkeää, että joku leiriläisen läheinen on mahdollisuudessa käyttää hänet testattavana.

Muun sairastamisen kohdalla edetään tilanteen mukaan. Usein on paras siirtyä sairastamaan kotiin.

Sairastuminen voi tarkoittaa myös sitä, että rippikoulu keskeytyy ja se jatketaan loppuun joskus myöhemmin. Silloin myös konfirmaatio luonnollisesti siirtyy. Vaihtoehdot jatkon suhteen ovat ne, että rippikoulun käy yksityisesti loppuun syksyn aikana, hakeutuu leirijaksolle muualle, tai siirtää rippikoulun käymisen seuraavalle vuodelle.

Konfirmaatio

Tällä hetkellä voimassa olevat kokoontumisrajoitukset tarkoittavat sitä, että kirkkoon voi kokoontua 120 henkeä. Se tarkoittaa sitä, että koko porukkaa ei voida konfirmoida kerralla.

Pyrkimys on kuitenkin siihen, että 2.8. konfirmoidaan. Tämänhetkinen suunnitelma on, että konfirmaatio toteutetaan kolmessa erässä, muutaman tunnin välein. Tällöin kerrallaan konfirmoidaan 8-9 nuorta, joista jokainen voi kutsua paikalle kirkkoon enintään 15 henkeä.

Tarkkoja kellonaikoja ei tässä nyt vielä uskalla lupailla. Olemme alustavasti hahmotelleet, että konfirmaatiot voisi toteuttaa klo 10, klo 12 ja klo 14, tai klo 10, klo 11.30 ja klo 13. Moni asia riippuu siitä, miten kirkko ehditään siivoamaan edellisten jäljiltä seuraavia varten, ja tämän osalta järjestelyt ovat vielä kesken. Edetään kuitenkin riittävän ripeästi, ettei konfirmaatio ja sitä myöten juhla veny pitkälle iltapäivään.

Pohdimme konfirmaation striimaamista, tosin sen mukana tulee ratkaistavaksi mm. erinäisiä yksityisyydensuojaan liittyviä seikkoja. Voi siis olla, ettei se ole mahdollista.

Muuta ajankohtaista

Muutamat korvaavat tehtävät tältä kevätkaudelta puuttuvat vielä, eli kyselen niiden perään tässä kesän mittaan. Hommat pitää olla hoidettu, että leirille voi lähteä.

Nuorisotyönohjaaja Riitta ei ole enää töissä, hänen sijaistaan leirille lähtee Enontekiön nuorisotyönohjaaja Heikki Tourunen. Muita työntekijöitä ovat minä sekä kanttorimme Sonja. Lisäksi joukkoon kuuluvat isoset. Elli-koira tulee varmaankin mukaan, mutta pysyttelee omissa oloissaan, jos joukossa on koira-allergisia.

Olkaa yhteydessä, jos on kysyttävää! Voikaa hyvin!

t. Anu + co.

anu.toivonen@evl.fi