Leirikirje

Ripari 27.7.-1.8.2020 Muotkavaarassa

(tämä leirikirje löytyy myös Muonion seurakunnan etusivulta ”Leirikirje ja leiri-infot”)

Jes, kohta mennään! Tähän leirikirjeeseen on koottu tärkeää tietoa leirielämästä ja konfirmaatiosta, sekä siitä, mitä tarvitset leirille mukaan.

Ohjeet leirille tulon suhteen

Leirille tullaan vain terveenä.

Leiri alkaa Muotkavaarassa (nuorisomatkailukeskus, entinen Muotkavaaran koulu Rovaniementien varressa) ma 27.7. klo 9. Saapuminen leirille tapahtuu omin kyydein. Jätä oma mopo/mönkkäri/muu kulkupeli kuitenkin kotiin, koska sen käyttöön ei leirillä ole mahdollisuutta. Syö jotain ennen kuin lähdet, lounas on klo 12.

Leiriltä lähdetään kirkkoon konfirmaatioharjoitukseen la 1.8., aika selviää lähempänä, kunhan kirkossa olevien muiden tilaisuuksien kellonajat selviävät. Konfirmaatioharjoitukseen siirtymisessä pyydämme vanhempien kyytiapua. Konfirmaatioharjoitus kestää n. 45 minuuttia, jonka jälkeen lähdemme kukin kotiin valmistautumaan konfirmaatioon.

Leirielämän periaatteet

Leirin turvallisuussuunnitelma tehdään koronatilannetta silmällä pitäen. Hyvää hygieniaa noudatetaan niin pitkälle kuin voidaan. Leirillä pyritään asumisen ja olemisen väljyyteen.

Leiriolosuhteissa tosiasia on kuitenkin se, että jos yksi sairastaa nuhaa/noroa/koronaa/mitä tahansa tarttuvaa, sitten sairastavat monet muutkin. Tätä ei voida kokonaan välttää.

Leirillä ei voi vierailla. Ainoat päivittäin kulkevat ihmiset ovat ne, jotka vastaavat ruoka- ja kiinteistöhuollosta. Jos leiriläiselle täytyy tuoda vaihtovaatetta tai muuta täydennystä, niin nopeat pistäytymiset pihalla ovat mahdollisia.

Vietämme leirillä ehtoollista osana rippikouluamme. Ehtoolliselle osallistuminen on leiriläisille vapaaehtoista.

Sairastuminen leirillä

Jos leiriläisellä on syytä epäillä koronaoireita, otetaan yhteys paikalliseen terveydenhuoltoyksikköön, josta annetaan ohjeet testiin saapumista varten.

Leirin ohjaajat eivät voi terveyskeskuskäyntejä lähteä ajamaan, koska olemme vastuussa leiriläisten turvallisuudesta, ja siksi meidän täytyy pysyä leiripaikalla. Tämän vuoksi on tärkeää, että joku leiriläisen läheinen on mahdollisuudessa käyttää hänet terveyskeskuksessa.

Muun sairastamisen kohdalla edetään tilanteen mukaan. Usein on paras siirtyä sairastamaan kotiin.

Sairastuminen voi tarkoittaa myös sitä, että rippikoulu keskeytyy ja se jatketaan loppuun joskus myöhemmin. Silloin myös konfirmaatio luonnollisesti siirtyy. Vaihtoehdot jatkon suhteen ovat ne, että rippikoulun käy yksityisesti loppuun syksyn aikana tai siirtää rippikoulun käymisen seuraavalle vuodelle.

Muista ottaa leirille mukaan

• aluslakana ja tyynyliina sekä valintasi mukaan pussilakana tai makuupussi
  • pyyhe, peseytymisvälineet ja muut hygieniatarvikkeet
  • riittävästi vaihtovaatteita, ollaan myös ulkona, muista uimapuku, villasukat tai sisätossut
  • henkilökohtaiset tavarat (myös särkylääkkeet yms.) – korvatulpista voi olla apua, jos olet herkkäuninen, etkä ole tottunut nukkumaan toisten kanssa samassa huoneessa
  • tämän kirjeen mukana tuleva leirikortti asianmukaisesti täytettynä
  • voit ottaa mukaan myös oman soittimesi, joka soveltuu säestykseen ja tunnelman kohotukseen, seurakunnan puolesta mukana on kiippari, kitara ja jotain rahistimia
  • erityisajan erityisyys: Ota mukaan ns. leirikassi, eli joku kangaskassi tai vastaava, jossa kanniskelet työskentelyissä tarvitsemiasi tavaroita paikasta toiseen. Pakkaa kassiin penaalisi tai missä nyt tykkäät kyniäsi säilyttää. Pakkaa mukaan myös pieni käsidesi, joka on vain sinun käytössäsi. Yhteisissä tiloissa meillä on käsidesiä omasta takaa, mutta ota mukaan oma henkkoht pullo. Leirikassisi tärkeimmän täytteen eli Raamatun saat seurakunnalta.

Et tarvitse

• mankkoja, kaiuttimia, tietokoneita, pelikoneita tai vastaavia - hyvä nyrkkisääntö on, että kaikki puhelinta suuremmat elektroniikkavempaimet jäävät kotiin
  • energiajuomia
  • päihdyttäviä aineita tai nikotiinituotteita

Muonion seurakunnan rippikoulut ovat päihteettömiä ja savuttomia; emme myöskään käytä energiajuomia. Päihteiden käyttö aiheuttaa leiriläisen poistamisen leiriltä ja kotiin palauttamisen omin kustannuksin. Nikotiinituotteiden käytöstä olemme yhteydessä kotiin välittömästi. Luvaton poistuminen on turvallisuussyistä kielletty sekä leirialueelta leiriaikana että leiriläiselle osoitetusta majoitustilasta hiljaisuuden aikana.

Leirikortti

Tämän kirjeen mukana on leirikortti, täytä se ja ota mukaan leirille. Kortit kerätään leirin alussa ja niissä olevat tiedot ovat luottamuksellisia. Kortit hävitetään leirin jälkeen. Kuvauslupa arkistoidaan.

Leiri saattaa keskeytyä, esim. sairastumisen vuoksi. Siksi kortissa pitää olla maininta, keneen voimme olla yhteydessä, jos huoltajia ei tavoiteta.

Jos paperinen leirikortti menee hukkaan, voit tulostaa sen tästä linkistä (jos ei heti aukene niin yritä ladata uudestaan) tai kopioida paperille vastaavat tiedot.

Leiriläiset päivittävät leirikuulumisia Muonion seurakunnan nuorten Instagramiin muoniosrknt eli laittakaa seurantaan :)

Puhelinpelisäännöt

Toimivat yhteydet ulkomaailmaan ovat tärkeitä ja joskus puhelinta voidaan tarvita riparin työskentelyissäkin. Puhelimen käyttö ei kuitenkaan saa olla haitaksi yhteisissä tilaisuuksissa eikä valvottaa yöllä. Jos ongelmaa ilmenee, puhelimet kerätään parkkiin ohjelmien ajaksi ja/tai yöksi.

Vakuutus

Leiriläiset on vakuutettu ryhmätapaturmavakuutuksella, joka kattaa leirillä tapahtuvista tapaturmista aiheutuneet kulut. Seurakunta ei vastaa leirille mukaan otetuista kännyköistä, silmälaseista, kameroista yms.