Korvaavia riparihommia

Nämä tehtävät (ripari-iltapäivän 28.1. korvaavat tehtävät, pääsiäisajan tehtävät, Yhteisvastuukeräystehtävä ja jumalanpalvelustehtävät, mikäli et pääse tulemaan paikalle kirkkoon) palautetaan Anulle wappiin (044-0215792).

Ripari-iltapäivän 28.1. korvaavat tehtävät

Alkuverryttelynä

1. Kerro itsestäsi kolme sattumanvaraista asiaa.

2. Mitä ajattelet kesän riparista? Valitse neljä emojia ja kolme sanaa.

Ensimmäinen rasti käsittelee rukousta.

3. Lue ensin tästä linkistä, mitä rukous Katekismuksen eli kristinopin mukaan on.

4. Mitä asioita haluaisit tuoda rukouksessa Jumalalle? Kirjoita pari rukousaihetta, ne voivat olla kiitosta, pyytämistä, ne voivat liittyä maailman tilanteeseen tai omaan elämääsi tai läheisiisi. Rukousaiheet eivät tule muiden kuin Anun tietoon.

Seuraava rasti on miniraamis.

Lue Raamatusta Markuksen evankeliumin 10. luvusta jakeet 13-16 eli Mark. 10:13-16.

4. Kirjoita muutamalla lauseella pieni uutinen paikallislehteen reportterin silmin siitä, mitä tapahtui.

5. Siunaus tarkoittaa Jumalan läsnäoloa ja huolenpitoa tässä maailmassa. Missä tilanteissa olet ollut mukana, jossa sinut tai joku muu on siunattu (jumalanpalvelus, kaste, häät, hautajaiset..)?

Toimintarasti

6. Ota kuva jostain tavarasta/asiasta, joka saa sinut hyvälle tuulelle. Kirjoita kuvatekstiin perustelut.

Musiikkirasti

Kuuntele seuraavat kappaleet, valitse sitten niistä toinen, ja vastaa kysymyksiin

Mikaveli: Musta sydän

kls: Teet minusta totta

7. Mitä ajatuksia heräsi, mitä kappaleella haluttiin kertoa?

Tähän päättyvät ripari-iltapäivän korvaavat tehtävät. Rukoillaan vielä lopuksi.

Kiitos, Taivaan Isä siitä, että pidät meistä huolen tänäkin päivänä. Tuomme eteesi omat rukousaiheemme, kiitos, että mikään ei jää sinulta huomaamatta. Jää siunaamaan meitä kaikkia. Aamen.

Pääsiäisaika

1. Katso ihan ensin Pääsiäistä! -youtubevideo ja tee emoji-tehtävä. Video on tehty koulua varten, voi olla että tulee vastaan sielläkin. Siinä on kerrottu neljä hiljaisen viikon ja pääsiäisen ajan keskeistä tapahtumaa. Valitse niistä yksi, joka sinua puhuttelee, valitse siihen sopiva emoji ja laita Anulle wappiin

• valitsemasi emoji-kuvake
  • selitys siitä, mihin tapahtumaan se liittyy
  • miksi valitsit juuri sen emojin

2. Iltakirkkotehtävä. Katso hiljaisen viikon maanantain iltakirkkovideo Kurikan seurakunnasta, ja kerro

• mitä kirkkohetkessä tapahtui
  • mistä raamatunteksti kertoi
  • mitä pidit kirkkohetkestä kokonaisuutena

3. Jumalanpalvelustehtävä. Katso pääsiäisen jumalanpalvelus Ilmajoen seurakunnasta. Tee sen jumalanpalveluksen kokonaisuudesta noin 50 sanan mittainen uutinen. Mitä kirkossa tapahtui? Mistä raamatunluku kertoi? Mistä pappi saarnassa puhui? Millaista musiikki oli? Minkä asioiden puolesta rukoiltiin? Mikä oli sinulle ennestään tuttua? Mikä oli eri tavalla kuin mihin olet itse tottunut?

Yhteisvastuukeräys

Kuuntele tästä linkistä, mitä Yhteisvastuukeräys on.

1. Missä ja kenen avulla keräys toteutetaan?

2. Miten voit osallistua Yhteisvastuukeräykseen?

3. Ketä Yhteisvastuukeräys auttaa?

Tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksen tuotto menee vanhemmuuden tukemiseen. Kuuntele arkkipiispa Tapio Luoman terveiset tästä linkistä.

4. Miksi kannattaa osallistua Yhteisvastuukeräykseen?

5. Kuinka monta kertaa arkkipiispa Luoma räpäytti silmiään videon aikana?

Muoniossa Yhteisvastuukeräystä on toteutettu monin tavoin. Lipaskerääjiä on olut kauppojen ovilla, ja joskus on järjestetty joku tempaus, missä rahaa on kerätty.

6. Millaisen rahankeräystempauksen itse järjestäisit?

Tästä linkistä kuulet Jessen ja Nadian tarinan.

9. Miksi Jesse koki isyyden haastavaksi?

10. Mistä Nadja sai tukea vanhemmuuteen?

Ja vielä terveiset ulkomailta tästä linkistä.

11. Mikä on vanhempien tehtävä Khincha Lal Paharin mukaan?

Tässäpä aika lailla tietoa Yhteisvastuukeräyksestä, kiitos kun teit tehtävät!

Lopuksi vielä rukous. Jeesus, siunaa Yhteisvastuukeräys ja auta, että apu löytäisi perille. Rukoillaan tulevan riparin puolesta, siunaa se, ja anna siitä tulla ikimuistoinen kaikille. Aamen.

------------------------------------------

Jumalanpalvelusten korvaaminen, kahteen pitää osallistua

Ensisijainen vaihtoehto on tulla kirkkoon ihan paikan päälle. Jumalanpalvelukset ovat Muoniossa joka sunnuntai klo 11. Lähetä osallistumisesta selfie, jossa näkyy virsitaulu. Olen itse kirkossa 19.7., silloin olisi kiva nähdä :)

Jos kirkkoon ei pääse tulemaan, jumalanpalveluksen voi kuunnella seurakuntaradion kautta 89,3 MHz. Siinä tapauksessa jumalanpalveluksesta tehdään samanlainen pikku-uutinen kuin pääsiäisaikanakin, noin 40 sanaa: Mitä kirkossa tapahtui? Mistä raamatunluku kertoi? Mistä pappi saarnassa puhui? Millaista musiikki oli? Minkä asioiden puolesta rukoiltiin?

Jos seurakuntaradio ei kuulu, Enontekiön jumalanpalvelukset striimataan Enontekiön seurakunnan YouTube-kanavalle sunnuntaisin klo 14 alkaen. Jumalanpalveluksesta tehdään samanlainen pikku-uutinen kuin pääsiäisaikanakin, noin 40 sanaa: Mitä kirkossa tapahtui? Mistä raamatunluku kertoi? Mistä pappi saarnassa puhui? Millaista musiikki oli? Minkä asioiden puolesta rukoiltiin?

Jos ei malta odottaa sunnuntaita, Enontekiön seurakunnan YouTube-kanavalta voi katsoa aiemmankin jumalanpalveluksen. Tehtävät kuten edellä.