Rippikoulu

Vuoden 2020 rippikoulua aloitellaan hyvissä ajoin syksyn puolella. Lokakuun puolenvälin paikkeilla tulee kirje kotiin jokaiselle seurakuntaan kuuluvalle ripari-ikäiselle. Sen mukana tulee ilmoittautumislomake, joka palautetaan ensimmäisessä kokoontumisessa. Muualle rippikouluun suuntaavat palauttavat lomakkeen ohjeiden mukaan kirkkoherranvirastoon.

Muoniossa rippikoulunsa käyvien osalta ensimmäinen kokoontuminen on tiistaina 5.11.2019 klo 18 seurakuntakodilla. Ainakin yhden huoltajan läsnäolo on välttämätöntä, koska sovimme tapaamisessa rippikoulun aikatauluun ja konfirmaatioon liittyviä asioita.

Rippikoulumme jatkosta tiedämme toistaiseksi tämän:

• Jumalanpalvelus kirkossa su 15.12., riparilaiset paikalle klo 10, kirkko alkaa klo 11
  • Ripari-iltapäivä ti 28.1. koulun jälkeen
  • Nuortenillat helmikuussa ja maaliskuussa
  • Aloitusripari 27.-29.3., joka päättyy jumalanpalvelukseen kirkossa
  • Kynttiläkirkko la 11.4. klo 21 (tai muu pääsiäisajan jumalanpalvelus)
  • Jumalanpalvelus kirkossa su 17.5.
  • Näiden lisäksi kaksi vapaavalintaista osallistumista seurakunnan toimintaan
  • Osallistumme porukalla Yhteisvastuukeräykseen

Leirijakso on suunnitelmissa pitää Muotkavaarassa kesäkuun alussa, painottuen viikkoon 24, ja pohjaehdotus konfirmaatiopäiväksi on su 14.6.2020.

--------------------

Rippikoulu on matka ihmeiden äärelle. Elämä on ihmeellistä, sinä itse olet suuri ihme. Kristillisen uskomme ytimessä on Jumalan ihmeellinen rakkaus meitä ihmisiä kohtaan. Tätä kaikkea me ihmettelemme yhdessä.

Rippikoulumme koostuu ennakkojaksosta, leirijaksosta ja konfirmaatiosta. Ennakkojaksolla tutustumme seurakunnan toimintaan ja toimimme itse sujuvasti mukana. Ennakkojaksolla on myös viikonlopun mittainen aloitusripari. Varsinainen leirijakso on vuorossa kesällä, ja konfirmaatio sen perään.

Kuljemme riparimatkaa yhdessä ryhmässä, eli riparimme on passiton: riparipassia, johon keräisit läsnäolomerkintöjä, ei siis jaeta. Jos joudut olemaan poissa ja korvaat jonkun tapaamisen, ota yhteyttä Anuun, saat lisäohjeita.

Terveisin rippikouluohjaajasi

Anu

anu.toivonen@evl.fi

Punainen virsikirja, jonka kannen päällä on värikkäät rukoushelmet.
Turistipappi

Instagram tunturilapinturistipappi

Tunturi-Lapin turistipappina työskentelen neljän kunnan ja neljän seurakunnan alueella: Enontekiöllä, Muoniossa, Kittilässä ja Kolarissa.

Useimmat yhteydenotot koskevat vihkimisiä. Lapin luonto tarjoaa sille huikeat puitteet, ja lähdenkin oikein mielelläni suunnitteluihin mukaan. Vihin keroilla, kuruissa ja laavuilla ympäri vuoden, ja aina välillä pistäydytään sisätiloissakin, Tunturi-Lapista kun löytyy tunnelmallisia kirkkoja ja kappeleita vaikka kuinka. Yhteyttä voi ottaa joko suoraan minuun tai sitten kyseiseen seurakuntaan.

Kauttani löytävät palvelupaikkansa myös vapaaehtoiset viikkopapit, jotka palvelevat ympärivuotisesti Ylläksellä ja Kilpisjärvellä kevään hiihtoviikkojen aikaan. Viikkopapit tunnistaa poluilla, mäessä ja laduilla helposti tunturipapin liivistä.