Rippikoulu

Rippikoulu on matka ihmeiden äärelle. Elämä on ihmeellistä, sinä itse olet suuri ihme. Kristillisen uskomme ytimessä on Jumalan ihmeellinen rakkaus meitä ihmisiä kohtaan. Tätä kaikkea me ihmettelemme yhdessä.

Rippikoulumme koostuu ennakkojaksosta, leirijaksosta ja konfirmaatiosta. Ennakkojaksolla tutustumme seurakunnan toimintaan ja toimimme itse sujuvasti mukana. Ennakkojaksolla on myös viikonlopun mittainen aloitusripari. Varsinainen leirijakso on vuorossa kesällä, ja konfirmaatio sen perään.

Kuljemme riparimatkaa yhdessä ryhmässä, eli riparimme on passiton: riparipassia, johon keräisit läsnäolomerkintöjä, ei siis jaeta. Jos joudut olemaan poissa ja korvaat jonkun tapaamisen, ota yhteyttä Anuun, saat lisäohjeita.

Tässä vaiheessa tiedetään tämän verran rippikoulun ennakkojakson ohjelmasta:

• Aloitustapaaminen seurakuntakodilla ti 6.11. klo 18.
  • Jumalanpalvelus kirkossa su 9.12., rippikoululaiset saapuvat klo 10, jumalanpalvelus alkaa klo 11
  • Rukoushetken valmistelu ja vietto pe 18.1. klo 19 kirkossa
  • Nuortenillat 15.2., 15.3. ja 5.4., perjantai klo 18
  • Aloitusripari 12.-14.4.2019, joka päättyy palmusunnuntain jumalanpalvelukseen kirkossa
  • Kynttiläkirkko kirkossa la 20.4. klo 21 (tai muu pääsiäisajan jumalanpalvelus)
  • Jumalanpalvelus kirkossa su 5.5.
  • Osallistumme Yhteisvastuukeräykseen ja pyrimme tekemään palvelutehtävän, näitä saat tietoa riparimatkan edetessä.

Jos haluat, voit lähteä riparimatkalle etunojassa lähtemällä Maata näkyvissä –festareille Suomen Turkuun 16.-18.11.2018. Reissu on siis vapaaehtoinen, lisätietoja Vertiltä.

Leirijakso Jerissuvannolla 9.-15.6.2019.

Rippikoululaiset on vakuutettu ryhmätapaturmavakuutuksella. Henkilökohtaisen omaisuuden osalta (puhelimet, soittimet, silmälasit ym.) vakuutusta ei ole vaan ne menevät omaan kotivakuutukseen. Leirimaksu on 60 €. Kannustamme rippikoulussa terveisiin elämäntapoihin, eli nikotiinituotteet, päihteet ja energiajuomat eivät leirielämään kuulu.

Konfirmaatio Muonion kirkossa su 16.6.2019 klo 11. Kummit kutsutaan siunaamaan nuoria.

Terveisin rippikouluohjaajasi

Anu, pappi                         Vertti, nuorisotyönohjaaja