Rippikoulu

Vuoden 2020 rippikoulu on alkanut. Ilmoittautumiskirjeet postitettiin lokakuussa, ja rippikoulun ensimmäinen kokoontuminen oli tiistaina 5.11.2019 klo 18 seurakuntakodilla.

Rippikoulumme ohjelma näyttää tältä:

• Vauvasta vaariin -perhekirkko su 15.12., riparilaiset tulevat kirkkoon klo 10, jumalanpalvelus alkaa klo 11
  • Ripari-iltapäivä ti 28.1. koulun jälkeen
  • Nuortenillat 21.2. ja 20.3. klo 19 seuriksella
  • Aloitusripari Muotkavaarassa 27.-29.3. Viikonloppuleiri päättyy Muonion kirkon 200-vuotisjuhlamessuun kirkossa. Messu alkaa klo 11 ja kestää n. 1,5 tuntia.
  • Kynttiläkirkko la 11.4. klo 21 kirkossa (tai muu pääsiäisajan jumalanpalvelus)
  • Jumalanpalvelus kirkossa su 17.5. klo 11
  • Näiden lisäksi kaksi vapaavalintaista osallistumista seurakunnan toimintaan (kauneimmat joululaulut, joulukirkko, kaste / vihkiminen / hautajaiset, nuortenilta, seurat...)
  • Osallistumme porukalla Yhteisvastuukeräykseen

Leirijakso pidetään Muotkavaarassa 7.-13.6.2020, ja konfirmaatio on sunnuntaina 14.6.2020.

--------------------

Rippikoulu on matka ihmeiden äärelle. Elämä on ihmeellistä, sinä itse olet suuri ihme. Kristillisen uskomme ytimessä on Jumalan ihmeellinen rakkaus meitä ihmisiä kohtaan. Tätä kaikkea me ihmettelemme yhdessä.

Rippikoulumme koostuu ennakkojaksosta, leirijaksosta ja konfirmaatiosta. Ennakkojaksolla tutustumme seurakunnan toimintaan ja toimimme itse sujuvasti mukana. Ennakkojaksolla on myös viikonlopun mittainen aloitusripari. Varsinainen leirijakso on vuorossa kesällä, ja konfirmaatio sen perään.

Kuljemme riparimatkaa yhdessä ryhmässä, eli riparimme on passiton: riparipassia, johon keräisit läsnäolomerkintöjä, ei siis jaeta. Jos joudut olemaan poissa tapaamisesta, ota yhteyttä Anuun ja sovitaan, kuinka tapaaminen korvataan.

Vapaavalintaisesta tilaisuudesta lähetetään Anulle selfie tai muu kuva, jossa näkyy, että riparilainen on ollut paikalla, ja  kerrotaan missä ollaan ja mikä tilanne.

Terveisin rippikouluohjaajasi

Anu

anu.toivonen@evl.fi

Riitta

riitta.liikavainio@evl.fi

Punainen virsikirja, jonka kannen päällä on värikkäät rukoushelmet.
Turistipappi

Instagram tunturilapinturistipappi

Tunturi-Lapin turistipappina työskentelen neljän kunnan ja neljän seurakunnan alueella: Enontekiöllä, Muoniossa, Kittilässä ja Kolarissa.

Useimmat yhteydenotot koskevat vihkimisiä. Lapin luonto tarjoaa sille huikeat puitteet, ja lähdenkin oikein mielelläni suunnitteluihin mukaan. Vihin keroilla, kuruissa ja laavuilla ympäri vuoden, ja aina välillä pistäydytään sisätiloissakin, Tunturi-Lapista kun löytyy tunnelmallisia kirkkoja ja kappeleita vaikka kuinka. Yhteyttä voi ottaa joko suoraan minuun tai sitten kyseiseen seurakuntaan.

Kauttani löytävät palvelupaikkansa myös vapaaehtoiset viikkopapit, jotka palvelevat ympärivuotisesti Ylläksellä ja Kilpisjärvellä kevään hiihtoviikkojen aikaan. Viikkopapit tunnistaa poluilla, mäessä ja laduilla helposti tunturipapin liivistä.