Piispantarkastuksen aloitustilaisuus kirkossa

Muonion kirkko

Muonion piispantarkastus alkaa

Piispantarkastus alkaa hartaudella. Tilaisuus striimataan seurakunnan YouTube-kanavalla ja lähetetään seurakuntaradiossa 89,3 MHz.
-----------
Piispa Jukka Keskitalo suorittaa piispantarkastuksen Muonion seurakunnassa huhtikuussa.

Piispantarkastuksilla on pitkä perinne kirkon historiassa ja tarkastukset ovat osa piispan kaitsentatehtävää.

Piispantarkastuksissa piispaa avustavat mm. pappisasessori, lääninrovasti, notaari sekä työyhteisökehittäjät. Piispan ja hänen avustajiensa vierailut antavat mahdollisuuden oman seurakunnan haasteiden, vahvuuksien ja kehittämistarpeiden yhteiselle arvioinnille. Yhteisissä neuvotteluissa käsitellään seurakunnan toiminnan painopisteitä, työn ja työyhteisön kehittämistä sekä hallintoa ja taloutta. Piispantarkastukseen sisältyvät työskentelyjaksot seurakunnan työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja seurakuntalaisten kanssa.