Luontokirkko Pakasaivolla

Muualla

Tervetuloa luontokirkkoon!

Pakasaivo on upea saivojärvi, jonka näköalatasanteella pidämme luontokirkon Luojan kiitokseksi.

Pakasaivolle pääsee montaa reittiä, ajettavin taitaa olla se, joka kääntyy tieltä 940:

Muonio - Kittilä -tietä (nro 79) tultaessa käännytään Muotkavaaran kohdalta Äkäslompolon tielle (nro 940). Ajetaan Äkäslompolon kylän ohi ja kilometrin verran Hannukaisen ohi. Käännytään oikealle Pakasaivontie, jota ajetaan noin 10 km. Tien varressa on opasteita ja Pakasaivon kohdalla tie kääntyy vasemmalle pysäköintialueelle.

Huomaa, että Kolarin suunnasta tullessa Äkäsjoen silta tiellä 940 on suljettu korjaustyön ajaksi syyskuun 2021 loppuun saakka. Kiertotie on maantien 19722 kautta. Se on soratie, minkä vuoksi etenkin raskaan liikenteen suositellaan käyttävän vaihtoehtoista kiertotietä kantatien 80 kautta. Molemmat kiertotiet on opastettu. (sttinfo.fi, 28.4.2021)