Hyväksytkö minut? Ilkka Rytilahden raamattuopetus

Seurakuntakoti

Tervetuloa raamattuopetuksen äärelle seurakuntakodille!

Pastori, raamattukouluttaja Ilkka Rytilahti (SEKL) tulee Muonioon pitämään raamattuopetuksia.
Lauantaina opetuksia on kolme: klo 11.00-12.30, klo 13.15-14.30 ja klo 15.00-16.30.

HYVÄKSYTKÖ MINUT?
Jokaisella meistä on elämässä valtava hyväksytyksi tulemisen tarve. Jos meidät on hyväksytty aidosti ja olemme saaneet osaksemme siinä rakkautta, turvaa, kunnioitusta ja huomaamista, osallemme on tullut elämässä suuri siunaus.
Elämän todellisuuden keskellä moni on kuitenkin joutunut huomaamaan, kuinka vaikeaa on tulla hyväksytyksi. Kuinka sen saadakseen joutuu kamppailemaan ja mukautumaan, jopa itselle kielteisellä tavalla. Hyväksynnän sijasta moni on joutunut syvästi pettymään tullessaan hylätyksi. Kuinka kipeää se onkaan tehnyt ja miten se on seurannut elämässä varjon tavoin! Miksi me hyväksynnän sijaan usein hylkäämme tai tulemme hylätyksi? Miksi me olemme tällaisia olentoja?
Kukaan ei siis halua joutua hylätyksi, vaan etsii hyväksyntää. Mutta entä jos olen jo joutunut hylätyksi - liian monta kertaa? Onko enää mahdollista, että joku välittäisi hylätystä? Miksi?
On ihmeellistä, että juuri hylätyt voivat olla erityisesti jonkun sydämellä. Vieläpä niin, että hän etsii jokaista hylättyä - hän, Jeesus. Hän tuli tähän maailmaan etsimään nimenomaan hylättyjä. Miksi he olivat hänen sydämellään?
Sillä, miten ihmiset hyväksyvät meidät tai eivät, on elämällemme suunnaton merkitys. Kuitenkin vielä ihmisten hyväksyntää suurempi kysymys on lopulta, hyväksyykö Jumala minut. Kenet Jumala hyväksyy, mitä hän ei voi hyväksyä - ja miksi? Mitkä ovat hänen perusteensa? Miksi Jumalan hyväksyntää on niin vaikea löytää kohdalleen, miksi tie voi olla niin tavattoman pitkä ennen sen löytämistä?
Päätösjakso käy läpi sitä, mihin ja millä tavalla Jumala ihmisen hyväksyy; mitä merkitsee se yltäkylläinen elämä, jonka Jeesus lupasi häneen turvaavalle? Tästähän koko Uusi testamentti puhuu: siitä, miten Kristuksessa meistä tulee uusia luomuksia elämään yhteydessä Jumalaan ja toisiimme. Hyväksyttyinä elämästämme tulee sellaiseksi kuin se on tarkoitettu.
Luentosarja koostuu seuraavista jaksoista:
HYVÄKSYTKÖ MINUT?
1. Hyväksynnän etsijät
- Minkä vuoksi hyväksyntä on meille tärkeää ja etsimme sitä?
- Miksi saamme hyväksynnän sijaan osaksemme hylkäämisen?
2. Hylättyjen etsijä
- Kuka välittää niistäkin, jotka ovat toisille kelpaamattomia ja hylättyjä?
- Miksi ja miten hän etsii hylättyjä?
3. Hylätystä hyväksytyksi
- Miksi tarvitsemme paitsi ihmisten, kaikkein eniten Jumalan hyväksyntää?
- Mistä siinä on kyse? Millä perusteella Jumala hyväksyy ihmisen?
- Kuinka hänen hyväksynnästään tullaan osalliseksi? Miksi sen löytäminen on niin vaikeaa?
4. Hyväksyttynä elämään
- Miten Jumalan hyväksyntä tekee meidät eläviksi?
- Mitä Jumalan hyväksymänä eläminen oikein on? Miten se vaikuttaa elämässä?

Muonion kirkko

Perhekirkko ja eskariin lähtevien siunaaminen

Lämpimästi tervetuloa perhekirkkoon!

Helatorstain messu, eläkeläisten kirkkopyhä

Tervetuloa! Ilmoittautumiset ja kyydin varaus viim. 29.5. kirkkoherranvirastoon.

Luomakunnan sunnutain messu

Tervetuloa Luomakunnan sunnuntain messuun!