Hei kummi!

Kummilapsesi konfirmaatio on Muonion kirkossa su 14.6.2020 klo 11. Niin se aika rientää!

Kummina olet tähän asti kantanut kummilastasi rukouksessa. Tehtäväsi ei pääty konfirmaatioon. Nuori tarvitsee elämäänsä rakkautta ja rukousta sekä aikuisia ihmisiä tueksi. Kummin tehtävä siis jatkuu, konfirmaatio on riemullinen välietappi tällä matkalla.

Kummilla on konfirmaatiossa tärkeitä tehtäviä:

· Kun nuoret tulevat kirkkoon kulkueessa, jokaisen vierellä kulkee yksi hänen kummeistaan. Nuoret käyvät kulkueesta paikoilleen etupenkkeihin. Kummit jatkavat kulkueesta matkaa itse valitsemilleen paikoille. Tähän saattajan tehtävään nuori voi siis ottaa vain yhden kummin.

· Nuorta siunaamaan voivat sen sijaan tulla vaikka kaikki kummit, siellä on kyllä tilaa isommallekin joukolle.

Kun nuoria siunataan, he polvistuvat alttarikaiteen ääreen ja kummit asettuvat heidän taakseen. Konfirmaation toimittajat ja kummi laskevat kätensä nuoren pään päälle. Kummi lausuu nuoren etunimen ja voi myös yhtyä sitä seuraavaan siunaukseen:
           Herramme Jeesuksen Kristuksen armo, Jumalan rakkaus
           ja Pyhän Hengen osallisuus olkoon sinun kanssasi nyt ja aina.

Tervetuloa luomaan yhteistä juhlaa, ja tule myös ehtoolliselle!

Terveisin Anu, kummilapsesi rippipappi