Rippikoulu

11.7.2020

Rajoitukset löysäävät, mutta suositukset mm. turvaväleistä säilyvät. Konfirmaatiot on siksi nyt päätetty pitää kolmena eri tilaisuutena su 2.8.2020 klo 10, 11.30 ja 13. Jokaisessa konfirmoidaan 8-9 nuorta. Tilaisuus pyritään pitämään alle tunnin mittaisena. Juhlaväelle on tarkoitus osoittaa kirkossa määrätyt paikat. Tilaisuutta ei näillä näkymin ole tarkoitus striimata. Konfirmaatiosta tulee erikseen ohjeet. 

Laittakaa minulle keskiviikkoon 15.7. mennessä ajatuksia siitä, keiden on hyvä olla samassa konfirmaatiossa sukulaisuussuhteiden ym. takia. Kokoan näistä vihjeistä kolme konfirmoitavien ryhmää, ja konfirmaatioajat arvotaan.

Konfirmaatiotilaisuuden väkimäärää emme rajaa, eli aiempi ehdoton 15 hengen rajoitus nuorta kohti poistuu. Ikävä velvollisuus on kuitenkin suositella, että ohjaisitte (valta)osan vieraista suoraan juhlaan, käymättä kirkon kautta. Kymmenet vieraat nuorta kohti kasvattavat nimittäin koolla olevan väkijoukon nopeasti todella isoksi. Koronauhka ei ole poistunut, ja suurella joukolla kokoontumisessa on nyt käytetävä tervettä harkintaa.

Leiri-infoja tulee tänne nettiin ja postitse ensi viikolla kun palaan töihin :) t. Anu

 

5.7.2020

Rajoitusten löysääminen elokuun alusta ei näillä näkymin vaikuta konfirmaatioihin, koska suositukset mm. turvaväleistä ovat edelleen voimassa. Suunnitelma on edelleen siis se, että konfirmaatiokirkot järjestetään su 2.8. klo 10, 11.30 ja 13, ja yhdessä tilaisuudessa konfirmoidaan 8-9 nuorta, joista jokainen saa tuoda kirkkoon enintään 15 vierasta.  

30.6.2020

Olen lomalla 15.7. saakka. Sen jälkeen laitan postissa kotiin leirikirjeen, eli leirin kannalta olennaiset tiedot, sekä leirikortin, johon tulee leiriläisen henkilö- ja terveystietoja. Leiri-infot julkaistaan myös täällä sivuilla. t. Anu

 

27.6.2020

Vielä ei tiedetä, mitä rajoitusten löysääminen elokuun alusta tarkoittaa konfirmaation osalta. Jos kokoontua saa suuremmallakin (yli 500 henkeä) joukolla, mutta 1-2 metrin turvavälit pitää silti voida säilyttää, niin eipä se tilannetta kirkossa muuta, kun ei tila anna myöten. Avit valmistelevat ohjeita heinäkuun aikana, eipä auta kuin niitä odotella. 

Jos konfirmaatio pitää palastella, niin ne alkavat klo 10, 11.30 ja 13.

3.6.2020

Uusimmat uutiset tämän linkin takana (3.6.2020)

Riparipäivitys 13.5.2020

Korjaus siihen, mitä videolla ilmoitin Enontekiön riparin ajasta: siellä ripari pidetään 2.-8.6. ja konfirmaatio on syyskuussa, alustavasti 27.9. Jos siis Muonion ripariaika ei sovi, riparipaikkaa voi kysäistä Enontekiöltä. 

Ohjelmassa ollut jumalanpalvelus 17.5. siirtyy toiseen aikaan, koska kirkkoon ei vielä pääse.

Ripariuutisia 7.5.2020:

 • Pähkinänkuoressa: ripari 27.7.-1.8., konfirmaatio 2.8. klo 11
 • Vähän perusteellisemmin 
  YouTube-video

Tiedote 5.5.2020

Hallituksen määräämien koronarajoitusten lieventämisen vuoksi näyttää alustavasti tältä:

 • Seurakuntien leiritoimintaa voidaan kesällä järjestää. Tämä tarkoittaa sitä, että jossain ajassa meidän pitäisi päästä rippikoululeirille. Leiriaika on vielä epäselvä, mutta varmistuu toivottavasti pian. Alustava leirivaraus meillä on ollut 27.7.-2.8. väliselle ajalle sen varalta, että sen alkuperäinen aika ei onnistu.
 • Ryhdymme valmistautumaan siihen, että rippikoulun konfirmaatio olisi su 2.8.2020 klo 11. Tämä on toki vielä epävarmaa, koska yli 50 hengen kokoontumisrajoitukset ovat voimassa toistaiseksi, joten ne saattavat olla voimassa vielä elokuussa. Jos elokuu ei onnistu, tähtäämme seuraavaksi noin kuukauden päähän, 6.9.2020.   

Tiedote 30.4.2020

Koulujen avautuminen ei automaattisesti tarkoita sitä, että rippikoululeiri voitaisiin pitää alkukesällä. Odotamme hallituksen linjauksia asiassa mm. kokoontumisrajoitusten osalta. Oulun hiippakunnan kesäleirejä koskeva ohjeistus on odotettavissa 5.5.2020.

 

Tiedote 15.4.2020:

Meillä on alustavasti leirivaraus Muotkavaaraan 27.7.-2.8. väliselle ajalle siltä varalta, että kesäkuussa ei leiriä voida pitää, mutta heinä-elokuun taitteessa se olisi mahdollinen. Konfirmaatiopäivä on tässä kohtaa samalla lailla arvoitus kuin kaikki muukin rippikoulun aikatauluun liittyvä. Vaikka leiri olisi mahdollinen heinä-elokuun taitteessa, voiko ajatellakaan pitävänsä vielä siinä kohtaa monen sadan ihmisen konfirmaatiokirkkoa? Seuraamme tilanteen etenemistä.   

 

Tiedote 3.4.2020

Leirijakso siirtynee heinä-elokuun taitteeseen tai koulujen syyslomalle, lisätietoja oheisessa YouTube-tiedotteessa. 

 

Tiedote 17.3.2020:

Hallituksen linjauksen mukaisesti perumme rippikouluryhmän kokoontumiset 13.4. saakka. Tämä tarkoittaa sitä, että 20.3. nuortenilta, viikonloppuleiri 27.-29.3. ja kynttiläkirkko 11.4. on peruttu.

Rippikoulu kuitenkin jatkuu. Pyrimme jatkamaan rippikoulua etänä ja sähköisesti, myöhemmin ilmoitettavalla tavalla. 

Koronavirusepidemian osalta seuraamme tilanteen kehittymistä ja toimimme hallituksen ja terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti. Vielä on ennenaikaista sanoa, mihin saakka rajoitukset vaikuttavat elämään. Menemme nyt rauhassa tämän ensimmäisen rajoitusajan yli.

Voikaa hyvin!  

T. Anu, Riitta ja Sonja

-------

Vuoden 2020 rippikoulu on alkanut. Ilmoittautumiskirjeet postitettiin lokakuussa, ja rippikoulun ensimmäinen kokoontuminen oli tiistaina 5.11.2019 klo 18 seurakuntakodilla. 

Rippikoulumme ohjelma näyttää tältä: 

 • Vauvasta vaariin -perhekirkko su 15.12., riparilaiset tulevat kirkkoon klo 10, jumalanpalvelus alkaa klo 11
 • Ripari-iltapäivä ti 28.1. koulun jälkeen
 • Nuortenillat 21.2. ja 20.3. klo 19 seuriksella 
 • Aloitusripari Muotkavaarassa 27.-29.3. Viikonloppuleiri päättyy Muonion kirkon 200-vuotisjuhlamessuun kirkossa. Messu alkaa klo 11 ja kestää n. 1,5 tuntia.
 • Kynttiläkirkko la 11.4. klo 21 kirkossa (tai muu pääsiäisajan jumalanpalvelus)
 • Jumalanpalvelus kirkossa su 17.5. klo 11
 • Näiden lisäksi kaksi vapaavalintaista osallistumista seurakunnan toimintaan (kauneimmat joululaulut, joulukirkko, kaste / vihkiminen / hautajaiset, nuortenilta, seurat...)                                                              

 

Leirijakso pidetään Muotkavaarassa 7.-13.6.2020, ja konfirmaatio on sunnuntaina 14.6.2020.

HUOM! Jos sinulta puuttuu nuorteniltakäyntejä, voit korvata ne nuortenillassa 17.4. tai 15.5. Muita nuorteniltoja ei keväällä ole tuota ryhmän omaa (20.3.) lukuunottamatta, eli näihin pitäisi osua :)     

--------------------

Rippikoulu on matka ihmeiden äärelle. Elämä on ihmeellistä, sinä itse olet suuri ihme. Kristillisen uskomme ytimessä on Jumalan ihmeellinen rakkaus meitä ihmisiä kohtaan. Tätä kaikkea me ihmettelemme yhdessä.

Rippikoulumme koostuu ennakkojaksosta, leirijaksosta ja konfirmaatiosta. Ennakkojaksolla tutustumme seurakunnan toimintaan ja toimimme itse sujuvasti mukana. Ennakkojaksolla on myös viikonlopun mittainen aloitusripari. Varsinainen leirijakso on vuorossa kesällä, ja konfirmaatio sen perään.

Kuljemme riparimatkaa yhdessä ryhmässä, eli riparimme on passiton: riparipassia, johon keräisit läsnäolomerkintöjä, ei siis jaeta. Jos joudut olemaan poissa tapaamisesta, ota yhteyttä Anuun ja sovitaan, kuinka tapaaminen korvataan.

Vapaavalintaisesta tilaisuudesta lähetetään Anulle selfie tai muu kuva, jossa näkyy, että riparilainen on ollut paikalla, ja  kerrotaan missä ollaan ja mikä tilanne. 

 

Terveisin rippikouluohjaajasi

Anu                     

044-021 5792                  

anu.toivonen@evl.fi         

 

YouTube-video

Ota yhteyttä

Turistipappi

Instagram tunturilapinturistipappi

Tunturi-Lapin turistipappina työskentelen neljän kunnan ja neljän seurakunnan alueella: Enontekiöllä, Muoniossa, Kittilässä ja Kolarissa. 

Useimmat yhteydenotot koskevat vihkimisiä. Lapin luonto tarjoaa sille huikeat puitteet, ja lähdenkin oikein mielelläni suunnitteluihin mukaan. Vihin keroilla, kuruissa ja laavuilla ympäri vuoden, ja aina välillä pistäydytään sisätiloissakin, Tunturi-Lapista kun löytyy tunnelmallisia kirkkoja ja kappeleita vaikka kuinka. Yhteyttä voi ottaa joko suoraan minuun tai sitten kyseiseen seurakuntaan.   

Kauttani löytävät palvelupaikkansa myös vapaaehtoiset viikkopapit, jotka palvelevat ympärivuotisesti Ylläksellä ja Kilpisjärvellä kevään hiihtoviikkojen aikaan. Viikkopapit tunnistaa poluilla, mäessä ja laduilla helposti tunturipapin liivistä.