lapsia alttarin edessä, johon on koottu luomiskertomus kuvilla ja esineillä

Lapset ja perheet

Seurakuntakodilla toimii päiväkerho. Päiväkerho on tarkoitettu 3-5 -vuotiaille lapsille. Kerhot kokoontuvat maanantai- tiistai- ja torstaiaamuisin. Kerhossa leikitään, askarrellaan, pidetään hartaushetki, lauletaan, syödään omat eväät ja tehdään kaikkea kivaa. Lapsityön ja varhaisnuorisotyön toiminnasta vastaa lastenohjaaja Susanna Sieppi. Päiväkerhoon ilmoittaudutaan tästä.

Päiväkerho on lasta varten, hänen kasvunsa ja oppimisensa pesäpaikka. Sen tehtävänä on tukea kodin kasvatustyötä.

Päiväkerhon perustana on kristillinen ihmiskäsitys. Lastenohjaaja kohtaa lapsen sekä ainutlaatuisena yksilönä että vertaisryhmän tärkeänä jäsenenä. Lapsi kaipaa kavereita ja kasvaa yhdessä toisten kanssa.

Hartaushetki on luonnollinen osa kerho-ohjelmaa ja se toteutetaan mm.kirkkovuoden aiheiden mukaisesti. Hiljaisuus ja pyhyys hoitaa lasta. Kauneus koskettaa. Hiljentyminen, rukous ja yhteinen laulu tuovat turvallisuutta ja jatkuvuutta yhteisiin kokoontumisiin.

Leikki on keskeistä päiväkerhossa. Lapsi oppii leikkimällä. Leikkitaidot kehittyvät ryhmässä. On hauskaa valita roolit, sopia leikinkulusta ja seikkailla kavereiden kanssa. Päiväkerho on monipuolista, lapsen kokonaiskehitystä tukevaa toimintaa. Kerhopäivä sisältää vapaata leikkiä ja ohjattua toimintaa, johon jokainen osallistuu kykyjensä mukaan. Toivomme, että kerholaisilla olisi sellainen vaatetus, ettei mahdollinen likaantuminen askartelussa haittaisi. Liukastumisen estämiseksi olisivat sisätossut/jarrusukat hyvät. Ulkoilusta pyrimme ilmoittamaan viestitse, jotta kaikilla olisi ulkoiluun sopiva vaatetus.

Muonion kirkko, lapset kirkossa
Kuinka pitkä onkaan kirkon käytävä...

Susanna  Sieppi
paivakerho.muonio@evl.fi